Thursday 18 July 2013

Μανιτάρια Ξυδάτα

ΥΛΙΚΑ

Μανιτάρια φρέσκα

Αλάτι

Ξύδι άσπρο

λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικό)

ελάχιστο μαιντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα ρίχνετε σε κοχλαστό νερό μέσα στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ξύδι (για 500-700 γρ. μανιτάρια 3-4 κουταλιές και για 1000-1500 γρ. μανιτάρια 5-6 κουταλιές. Αφού τα βράσετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αδειάζετε σε τρυπητό. Τα αφήνετε στο τρυπητό μέχρι να κρυώσουν καλά. Κατόπιν τα απλώνετε σκορπισμένα σε πετσέτα ή σε μεγάλο ρούχο. Τα αφήνετε έτσι για 1-1 1/2 ώρα για να στραγγίσουν καλά. Μετά τα αλατίζετε και τα βάζετε σε μπουκάλα ή μπουκαλάκια που κλείνουν με πώμα και τους ρίχνετε ξύδι τόσο μέχρι που να τα σκεπάσει. Κλείνετε τα μπουκαλάκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Σε 3-4 μέρες αρχίζουν να είναι έτοιμα. όταν θα τα σερβίρετε , βγάζετε μανιταράκια στραγγισμένα από το ξύδι τους σε πιάτο και αν θέλετε ρίχνετε από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο.

Απολαύστε 

No comments:

Post a Comment