Monday 29 July 2013

Γαρίδες κοκτέιλ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γαρίδες (2 ποτήρια αφού ξεπαγώσουν)

6 κουταλιές μαγιονέζα διαίτης

2 - 3 κουταλιές κέτσαπ

λίγες σταγόνες tabasco sauce

ακόμη λίγη κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να ξεπαγώσετε τις γαρίδες τις βάζετε σε τρυπητό και τους ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό κάτω από την βρύση. Σε λίγο ξεπαγώνουν, τις ξαναπλένετε, ενώνετε 1/3 ποτηριού ξύδι με 3/4 ποτηριού νερό και , αφού το ρίξετε πάνω από τις γαρίδες τις στραγγίζετε. Τις βάζετε σε δοχείο , ρίχνετε σ'αυτές μαγιονέζα , την κετσαπ και το ταπασκο σως και ανακατεύετε ελαφρά για να ενωθούν.. Σε μια επίπεδη πιατέλα στρώνετε μαρούλι ψιλοκομμένο. Τοποθετείτε τις γαρίδες πάνω στα φύλλα του μαρουλιού αφήνοντας γύρω γύρω ένα μικρό περιθώριο ακάλυπτο. Πάνω από τις γαρίδες σκορπίζετε κυκλικά και ακανόνιστα κέτσαπ. Μετά τα σκεπάζετε με ασημόχαρτο - από πάνω να είναι αρκετά χαλαρό για να μην αγγίζει τις γαρίδες - και τα βάζετε για λιγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.

No comments:

Post a Comment