Monday 29 July 2013

Κολοκάσι καπαμάς στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ

1200 γρ. κοτολέττες χοιρινές

1400 γρ. κολοκάσι

αλάτι

2 1/2 κουταλιές κόλιαντρο κοπανισμένο

2 1/4 ποτηριού νερό ζεστό

χυμό λεμονιού

2 ποτήρια κρασί κόκκινο ξηρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν οι κοτολέττες είναι μεγάλες τις κόβετε στην μέση. Τις αλατίζετε , τις βάζετε σε βαθουλό δοχείο και τους ρίχνετε  1 1/2 ποτήρι κρασί (δηλαδή τους ρίχνετε τόσο κρασί που να τις σκεπάζει) Τις βάζετε στο ψυγείο για 4-6 μέρες. Καθαρίζετε το κολοκάσι , το σκουπίζετε σφικτά με μια πετσέτα και το κόβετε σε φέτες  πάχους  1 1/2 εκατοστού. Το βάζετε σε δοχείο κα ι του ρίχνετε αλάτι, και το κόλιαντρο και το ανακατεύετε λίγο. Βάζετε στο μεγαλύτερο οβάλ πάυρεξ ανάμικτα το κολοκάσι και το κρέας και μαζί τους το κρασί στο οποίο φούσκωνε το κρέας. Έπειτα ρίχνετε κυκλικά το υπόλοιπο νερό ,κρασί και το λάδι. Σκεπάζετε με ασημόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο. όταν περάσει περίπου μια ώρα , ανοίγετε το ασημόχαρτο και ανακινάτε το κολοκάσι πολύ προσεκτικά. Ψήνετε για ακόμη περίπου 40 λεπτά. όταν ψηθούν και μαλακώσουν οι κοτολέτες αφαιρείτε το ασημόχαρτο. Ρίχνετε κυκλικά το χυμό λεμονιού και βγάζετε το κρέας πάνω από το κολοκάσι. Συνεχίζετε το ψήσιμο χωρίς να το σκεπάσετε. Αφού το κρέας ροδίσει από την πάνω πλευρά το γυρίζετε για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Σβήνετε το φούρνο και αν δεν σερβίρετε αμέσως ξαναβάζετε το κρέας από κάτω. Για να γίνει αυτό μετακινήστε με προσοχή το κολοκάσι έτσι ώστε να μην το λιώσετε.

No comments:

Post a Comment