ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ρύζι μπάρμπα μπεν
450 γρ. φρέσκα μανιτάρια βρασμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα σε μικρά ακανόνιστα κομματάκια που να μοιάζουν με τετραγωνάκια
3 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
1 πακέτο 500γρ γαρίδες
1 μεγάλο κουτί άσπρο τόνο
1 μικρό κουτί αντζούγιες στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
1 ποτήρι πιπέρι πράσινο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ποτήρι ντομάτες ψιλοκομμένες σε μικρά τετραγωνάκια
5 κουταλιές κουτρούβι στραγγισμένο
4 κουταλιές μαγιονέζα διαίτης
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά ξύδι
4-6 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε το ρύζι να ψηθεί σε μπόλικο κοχλαστό νερό . Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά , το αδειάζετε σε τρυπητό , το πλένετε με μπόλικο νερό κάτω από τη βρύση μέχρι να κρυώσει και το στραγγίζετε. Για να ξεπαγώσετε τις γαρίδες , τις βάζετε σε τρυπητό και τους ρίχνετε μπόλικο νερό κάτω από τη βρύση. Σε λίγο ξεπαγώνουν και τις ξαναπλένετε. Ενώνετε 1/3 ποτηριού ξύδι με 3/4 ποτηριού νερό και αφού το ρίξετε πάνω από τις γαρίδες τις στραγγίζετε. Ενώνετε σε μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας. Στην αρχή βάζετε 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και μετά διορθώνετε τη γεύση προσθέτοντας περισσότερο αν χρειάζετε. Επίσης διορθώνετε τη γεύση σε αλάτι.
1 ποτήρι ρύζι μπάρμπα μπεν
450 γρ. φρέσκα μανιτάρια βρασμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα σε μικρά ακανόνιστα κομματάκια που να μοιάζουν με τετραγωνάκια
3 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
1 πακέτο 500γρ γαρίδες
1 μεγάλο κουτί άσπρο τόνο
1 μικρό κουτί αντζούγιες στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
1 ποτήρι πιπέρι πράσινο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ποτήρι ντομάτες ψιλοκομμένες σε μικρά τετραγωνάκια
5 κουταλιές κουτρούβι στραγγισμένο
4 κουταλιές μαγιονέζα διαίτης
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά ξύδι
4-6 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε το ρύζι να ψηθεί σε μπόλικο κοχλαστό νερό . Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά , το αδειάζετε σε τρυπητό , το πλένετε με μπόλικο νερό κάτω από τη βρύση μέχρι να κρυώσει και το στραγγίζετε. Για να ξεπαγώσετε τις γαρίδες , τις βάζετε σε τρυπητό και τους ρίχνετε μπόλικο νερό κάτω από τη βρύση. Σε λίγο ξεπαγώνουν και τις ξαναπλένετε. Ενώνετε 1/3 ποτηριού ξύδι με 3/4 ποτηριού νερό και αφού το ρίξετε πάνω από τις γαρίδες τις στραγγίζετε. Ενώνετε σε μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας. Στην αρχή βάζετε 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και μετά διορθώνετε τη γεύση προσθέτοντας περισσότερο αν χρειάζετε. Επίσης διορθώνετε τη γεύση σε αλάτι.
No comments:
Post a Comment