Monday 29 July 2013

Σαλάτα με ρύζι και ψαρικά

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι ρύζι μπάρμπα μπεν

450 γρ. φρέσκα μανιτάρια βρασμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα σε μικρά ακανόνιστα κομματάκια που να μοιάζουν με τετραγωνάκια

3 αυγά βραστά ψιλοκομμένα

1 πακέτο 500γρ γαρίδες

1 μεγάλο κουτί άσπρο τόνο

1 μικρό κουτί αντζούγιες στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες

1 ποτήρι πιπέρι πράσινο ψιλοκομμένο

1/2 ποτήρι κρεμμυδάκια  φρέσκα ψιλοκομμένα

1 ποτήρι ντομάτες ψιλοκομμένες σε μικρά τετραγωνάκια

 5 κουταλιές κουτρούβι στραγγισμένο

4 κουταλιές μαγιονέζα διαίτης

1 κουταλάκι αλάτι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 1/2 κουταλιά ξύδι

4-6 κουταλιές χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε το ρύζι να ψηθεί σε μπόλικο κοχλαστό νερό . Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά , το αδειάζετε σε τρυπητό , το πλένετε με μπόλικο νερό κάτω από τη βρύση μέχρι να κρυώσει και το στραγγίζετε. Για να ξεπαγώσετε τις γαρίδες , τις βάζετε σε τρυπητό και τους ρίχνετε μπόλικο νερό κάτω από τη βρύση. Σε λίγο ξεπαγώνουν και τις ξαναπλένετε. Ενώνετε 1/3 ποτηριού ξύδι με 3/4 ποτηριού νερό και αφού το ρίξετε πάνω από τις γαρίδες τις στραγγίζετε. Ενώνετε σε μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας. Στην αρχή βάζετε 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και μετά διορθώνετε τη γεύση προσθέτοντας περισσότερο αν χρειάζετε. Επίσης διορθώνετε τη γεύση σε αλάτι.

No comments:

Post a Comment