Monday 1 July 2013

Ρολά σολομού με μούς πέστροφας

σολομός
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

100 γρ φιλέτα καπνιστής πέστροφας

100 γρ. τυρί κρέμα

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

200 γρ. φέτες καπνιστού σολομού

1 πακέτο ψωμί Pumpernickel σε φετάκια

αλάτι

πιπέρι

φυλλαράκια μαιντανού για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα φιλέτα της πέστροφας και τα βάζετε στην γυάλα του πολυμίξερ, μαζί με το τυρί κρέμα. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ύστερα προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Τα ξαναχτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και αφράτο.

Απλώνετε τις φέτες του σολομού πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, με τρόπο που να σκεπάζει λίγο η μια την άλλη και να σχηματίζουν ένα ορθογώνιο 15 x 20 εκατοστά.

Αλείφετε ομοιόμορφα πάνω το μίγμα της πέστροφας και ύστερα , ξεκινώντας απο την μεγάλη πλευρά, το τυλίγετε σε σφικτό ρολό , με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου. Τυλίγετε το ρολό σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για μισή ώρα. (για να σφίξει και να κόβεται εύκολα).

Κόβετε με κουπ - πατ (ή ποτηράκι απο λεπτό γυαλί) 20 στρογγυλούς δίσκους απο ψωμί Pumpernickel, διαμέτρου 4 1/2 εκατοστών και τους αλείφετε με τυρί κρέμα. Βγάζετε το ρολό απο την κατάψυξη και το κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε 20 φετάκια. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε δίσκο ψωμιού ένα φετάκι και γαρνίρετε με ένα φυλλαράκι μαιντανού. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα κρατάτε στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική  μεμβράνη περιτυλίγματος μέχρι να τα σερβίρετε.

No comments:

Post a Comment