Monday 1 July 2013

Τσιζκεικ Νέα Υόρκη

ΥΛΙΚΑ

Παντεσπάνι για την βάση:

1/2 φλ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

3/4 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι βανίλια

2 μεγάλα αυγά χωρισμένα

1/3 φλ. ζάχαρη

1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα

Γέμιση: 

1 κιλό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1 2/3 φλ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

4 κοφτές κουταλίες κορν φλάουερ

1 κουταλιά βανίλια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου Ντύνετε το εξωτερικό μιας φόρμας με ελατήριο διαμέτρου 25-27 εκ. με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να αποκτήσει ένα στεγανό περιτύλιγμα. Βουτυρώνετε γενναιόδωρα το εσωτερικό της.

Ετοιμάζετε το παντεσπανι : Περνάτε απο ψιλό σουρωτήρι το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και το κρατάτε στην άκρη. Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν και να αφρατέψουν και ανακατεύετε μέσα το ξύσμα. Ανακατεύετε με σπάτουλα το μίγμα του αλευριού και τέλος το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπάτε σε καθαρό μίξερ τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν , συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτωντας την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα. Ανακατεύετε το 1/3 της στο μίγμα των κρόκων για να χαλαρώσει και ενσωματώνεται μέσα την υπόλοιπη , ανακατεύωντας απαλά για να μην ξεφουσκώσει.

Απλώνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το παντεσπάνι μέχρι να πήξει και να ροδίσει ελαφρά, για 10 λεπτά, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει πολύ. Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στην φόρμα μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση. Κρατάτε το φούρνο αναμμένο.

Γέμιση:

Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπώλ με το μίξερ το 1/3 τυρί κρέμα με 1/3 φλυ. ζάχαρη και το κορν φλάουερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε τμηματικά το υπόλοιπο τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ύστερα χτυπάτε μέσα στη σειρά την υπόλοιπη ζάχαρη , τη βανίλια , τα αυγά και τους κρόκους ένα - ένα κάθε φορά και περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν βάλετε άλλο και τέλος την κρέμα γάλακτος. Αδείαζετε το μίγμα στην φόρμα.

No comments:

Post a Comment