Wednesday 3 July 2013

Τυροπιτάκια - σου με τυρί μπλέ


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

1/2 φλ.γάλα

1/4 φλ νερό

6 1/2 κοφτές κουταλιές βούτυρο

1 1/3 φλ. αλεύρι

3 μεγάλα αβγά

150 γρ τυρί μπλέ λιωμένο με πηρούνι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου και ντύνετε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλά. βάζετε το γάλα με το νερό και το βούτυρο σε κοφτές κουταλιές σε ένα κατσαρολάκι και μόλισ το μιγμα κοχλάσει το αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε όλο το αλεύρι και το ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί. Επιστρέφετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το ξύλινο κουτάλι μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μια μπάλα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κατσαρολιού. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αδειάζετε σε ένα μπόλ. Την αφήνετε να κρυώσει και να γίνει χλιαρή. Προσθετε το τυρί μπλέ και πιπέρι και ελέγχετε το αλάτι. Παίρνετε με ένα κουταλάκι μπαλίτσες ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και τις βάζετε αραιά πάνω στην λαδόκολλα 9 (υγραίνετε ελαφρά τα δάκτυλα σε νερό και τις στρογγυλεύετε, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν φαίνονται λείες, θα στρογγυλέψουν στο ψήσιμο) και ψήνετε τα μικρά για 30 λεπτά , μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μπορείτε αν θέλετε να τα ξαναζεστάνετε ύστερα πριν τα σερβίρετε για 5 λεπτά σε ζεστό φούρνο.

No comments:

Post a Comment