Sunday 7 July 2013

Κρέμα βανίλιας με φραγκοστάφυλα

YΛΙΚΑ

1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος (2 φλ)

2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

70γρ ζάχαρη

5 κρόκοι μεγάλων αυγών

500γρ κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπατε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι μόλις να κοχλάσει και ύστερα την προσθέτετε τμηματικά στους κρόκους , συνεχίζοντας το χτύπημα (όπως στο αυγολέμονο).

Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι , το βάζετε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε να το ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει και να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρο του. Μην το αφήσετε να κοχλάσει , γιατί θα κόψει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και περνάτε την κρέμα από ένα ψιλό σουρωτήρι , ξύνοντας τον πάτο του κατσαρολιού για να βγεί και η στρώση της πηκτής κρέμας που δημιουργήθηκε εκεί και ανακατεύετε μέσα το έσανς βανίλιας.

όταν η κρέμα κρυώσει εντελώς, απλώνετε τα 300γρ περίπου φραγκοστάφυλα (δεν χρειάζετε να είναι εντελώς ξεπαγωμένα) σε ένα γυάλινο οβάλ ταψάκι και τα περιχύνετε. Σκορπάτε τα υπόλοιπα στην επιφάνεια της κρέμας και σκεπάζετε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (καλύτερα ένα βράδυ) . Ο χυμός που θα κατεβάσουν τα φραγκοστάφυλα , θα γίνει η σως για την κρέμα.

No comments:

Post a Comment